Guldfluga.

Hej igen!
 
Passar på medans det finns tid med ett litet inlägg till.
Har fotat några Guldflugor av Lucilia-art. 
De skimmrar så fint.
 
Man kan se solen i flugans bakdel.
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade även en Brun björnspinnare här hemma. Aldrig sett tidigare.
 
Den var fluffig på huvudet. Såg mjuk och skön ut.
 
Färgglad under vingarna.
 
 
 
 
 
Skål och trevlig helg.
//Ammi
1

Brun kärrhök!

Hejsan!
Idag tog jag en snabbvända in till jobbet. Åt lite frukost med jobbarkompisarna, skönt att se att de har det bra och att det inte var kaos.
Hade fått lite papper från försäkringskassan som chefen skulle fylla i, vi måste ju se till att de inte är syssloslösa på F-kassan.
Här kommer lite bilder på den Bruna kärrhöken. Han/hon brukar patrullera över åkrarna. Är så fin där den flyger fram i sakta mak efter något byte.
 
Det är dock inte alla som gillar dess närvaro.. Här är en Tofsvipa rätt irriterad på den.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Där gled han iväg..
Ha en trevlig helg. Själv tänker vi nog dra iväg med husvagnen. Får se åt vilket håll, vi åker dit vädret är bäst tror jag.
Ha det bäst.
//Ammi
brun kärrhök

Oväntat möte.

Hejsan!
I måndags när jag var ute på en kvällsprommenad satt jag vid en åkerkant och fotograferade när Tornfalkarna flög runt, runt.
Efter en liten stund knakade det till från skogen och ut sprang en fin råbock. Vi blev nog lika förvånade både han och jag. Han tittade förskräckt på mig och skuttade några meter bort. Sedan stannade han och tittade på mig ganska länge. Ett tag trodde jag nästan att han skulle anfalla mig men efter några minuter sprang han in i skogen igen. Men jag hann få lite bilder på han i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fina djur.  Det var nog tack vare att jag satt ner och inte såg stor och läskig ut som han stannade kvar så länge. Han undrade väl vem jag var..
//Ammi
 
 
Råbock